vrijdag 24 december 2010

Another View: De Tijd

We sluiten deze donkere dagen en kant A van Another View passend af met Uinko's De Tijd, "een schoft, die zich lachend laat delen, in dagen en jaren (...)" en "Het Grote Verlangen" zaait, naar "wat geweest is, en nog moet komen." In deze melancholische folk draaikolk vol orakeltaal over zomernachten die te kort zijn om te verdwijnen in "het vuur en de maan" en een weemoedige treinreis langs dorpjes "ver weg van alles" ziet hij (laten we zeggen, "Uinko") haar (laten we zeggen, "Josephine") staan "op een station van een dorp ver van hier." Ze pakt zijn hand en sleurt hem mee naar de nacht, alwaar ze dansen en drinken, waarna ze hem in haar ogen laat kijken, waarin hij verdrinkt... Maar raakte hij zijn droefheid kwijt? Nee, hij raakte zijn droefheid niet kwijt (2x).

Wij gaan het komend kerstweekend ook weer tot mislukken gedoemde pogingen om onze droefheid kwijt te raken ondernemen (dansen kunnen we niet, maar drinken wel), en daarna maandag met Spilt Milk, Daan Overgoor (van De Burmania's!) en producer Jan Schenk weer muziek bij maken voor een nieuw bandje (werktitel: How to Perform a Funeral). Daarna zijn we waarschijnlijk pas in 2011 weer terug voor kant B van Another View, dat opent met het laatste liedje van Josephine - Een Drentse Legende: Het was een Aangename Tijd. Dat laatste kan trouwens ook gezegd worden over gisteren; voor wie er bij was, bedankt, Bas en Leon en Jeroen en Chaja en Freek en Willen Sjoerd en Gover en Mirte en Uinko en Typex en Dirk en Jerry en Arthur en Ellen en Hester en Eddy en wie vergeten we nu nog? Oh, nu vergeten we jou. Jij ook bedankt. En alvast prettige pogingen toegewenst. Tot volgend jaar.

4 opmerkingen:

  1. arthur! ex-dichter. ik wou dat ik het van mezelf kon zeggen. of wacht, er was iets met vrije verzen. stuur eens wat toe wil je? mrcetc apestaartje gmail punt com. en ja, we hebben nog stickers. waar kunnen ze naar toe? en kom je snel weer langs? groeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de tijd?
    op plaat..
    ik wilum!

    BeantwoordenVerwijderen