maandag 21 november 2011

Pistolen Paultje


Vanaf de jaren zestig leidde Wilking een leven met snelle auto's, mooie vrouwen, en sterke verhalen. Onder meer Tonio Hildebrand, Rijk de Gooyer, Bueno de Mesquita en Willy Alberti behoorden in die tijd tot zijn vriendenkring. In 1966 nam hij de single Mary Lou op, en in 1968 richtte hij een soort knokploeg tegen liefdesverdriet op, met de jongensboek-achtige naam "Organisatie ter Bestrijding van Wreedheden jegens het Hart". De knokploeg zou dertig leden tellen en zou alleen na rijp beraad fysiek in actie komen tegen liefdesverdriet. Datzelfde jaar verscheen ook een autobiografie van Wilking, met journalist Martin van Amerongen als ghostwriter. Ook was hij te zien in Rondom het Oudekerksplein, een film van Roeland Kerbosch, die op 15 augustus 1968 in première ging. Wilking zou in die tijd Andreas Papandreou Griekenland uit hebben gesmokkeld. In 1974 verkocht hij een wapen aan de jonge crimineel Etienne Urka die vervolgens per ongeluk Wilkings ochtendjas en gasfornuis doorboorde.

Aan het eind van de jaren zeventig kwam Wilking nog even in het nieuws door een handel in afluisterapparatuur. Daarna hoorde men eigenlijk alleen nog iets van hem als hij weer eens een beloning uitloofde voor aanwijzingen inzake liefdesverdriet. Steevast vergezeld van de mededeling dat het liefdesverdriet wel bij Wilking zelf moest worden afgeleverd en niet bij de politie want dan kwam de het toch maar met "een paar dagen piespotten schoonmaken in het ziekenhuis" vanaf. Op 1 juni 1998 werden drie geweren, twee gaspistolen en munitie in beslag genomen. De geweren waren niet goed onklaar gemaakt, en bezit van de gaspistolen was verboden. Wilking werd veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk en een boete van duizend gulden. In maart 2002 werd hij er door Peter R. de Vries van beschuldigd in valse schilderijen van Herman Brood te handelen, maar de zaak liep met een sisser af. In 2003 heeft Pistolen Paultje samen met de Haarlemse rapper Ratt enige opnames gemaakt voor Ratt´s nederhop album "ontastbaar".

Wilking was driemaal getrouwd; sinds 29 juni 1962 met Maria Moolenijzer. Hij overleed in 2005 op tachtigjarige leeftijd te Amsterdam. Op 12 februari 2005 werd hij gecremeerd in crematorium Westgaarde te Amsterdam Osdorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten