dinsdag 28 februari 2012

Marc Is Dood #2: Het ongeluk


Over het ongeluk gaan twee versies de ronde. Volgens het verhaal vertrok Marc 's ochtends vroeg van de studio naar huis na een lange nacht te hebben gewerkt en ruzie met Jan te hebben gehad.

In de eerste versie valt de vermoeide Marc in slaap op z'n fiets, mist een rood verkeerslicht en verongelukt. In de tweede versie raakt Marc afgeleid door een knappe parkeerwachtster, let niet op en verongelukt. Ook is er nog een detail dat Marc onthoofd zou zijn door het ongeluk.

In het nummer 'Brenda Says' wordt verteld over de parkeerwachtster, genaamd Brenda. De regel "When I caught a glimpse of Brenda" zou Marc afleiding weergeven, net als de regel "Watching the skirts, you start to flirt, now you're falling off your bike", uit het nummer 'Good mourning, good mourning'. Ook het nummer 'He's leaving home' bevat een aanwijzing, namelijk de regel "Wednesday morning at 5:00 as the day begins", wat het tijdstip zou zijn van het ongeluk. Dit tijdstip komt ook weer voor in het nummer 'Good mourning, good mourning' met de tekst "People running around it's 5 o'clock", wat zou aangeven dat de getuigen van het ongeluk in paniek zouden zijn geraakt. Om het over die titel nog maar niet te hebben.

In het nummer 'Traditional Maori Fight Song #9' zitten vele aanwijzingen over het ongeluk zelf. Zo is te horen hoe racende auto's, loeiende sirenes en geluid van brand door gitarist/percussionist Vincent Dijkema wordt nagedaan, en iemand die (wanneer het achterstevoren afgespeeld wordt) "Let me out! Let me out!" roept, wat een onthoofding tijdens het ongeluk zou ontkrachten. Anderzijds wordt dat juist wel "verklaard" in het nummer 'Don't pass me by' (een cover van The Rolling Stones) met de tekst "You were in a bike crash and you lost your hair" (waarvan "hair" ook als "head" kan worden verstaan). Ook de tekst "He blew his mind out on a bike, he didn't notice that the lights had changed" uit het nummer 'Punk's Not Dead' zou suggereren dat Marc zijn hoofd verloor.

Er gaat ook een moderne theorie over de dood van Van der Holst, ontstaan door het internet. Deze theorie gaat ervan uit dat de Illuminati ervoor probeerden te zorgen dat The Hospital Bombers bier drinken gingen promoten. Marc weigerde dat te doen, en moest dus worden vermoord. Dezelfde theorie gaat er ook van uit dat Jan Schenk door dezelfde mensen zal worden vermoord als Marc van der Holst, omdat hij zou proberen om het verhaal naar buiten te brengen. Dit laat zien dat een oud gerucht is uitgegroeid tot een complottheorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten